KENGÄNHOITO-OHJEET

Huolellisella kenkien hoidolla tuot kenkiesi parhaat puolet esiin ja varmistat, että kenkäsi kestävät pidempään.
Vinkki: Kun käytät kenkiisi uutta hoitotuotetta, kokeilethan sitä ensin mahdollisimman huomaamattomaan kohtaan, jotta näet miten materiaali reagoi aineeseen.

MOKAN JA NUPUKKIKENKIEN HOITO

Mokka- ja nupukkikengät tulee suojata ennen käyttöönottoa huolellisesti suojasuihkeella. Suojasuihke auttaa nahkaa hylkimään paremmin likaa ja kosteutta. Nahkakengät pysyvät hyvässä kunnossa, kun jokaisen käyttökerran jälkeen niistä poistetaan irtolika ja tahrat kenkään sopivalla nupukki- tai mokkaharjalla tai -kumilla. Tämän jälkeen kengät kannattaa vielä käsitellä niihin tarkoitetuilla hoitoaineella, jotka kirkastavat kenkien väriä ja pitävät ne hyväkuntoisina pidempään.
Vinkki: Jos vanhat mokkakenkäsi ovat jo kuluneet, saat ne uuteen uskoon karkeammalla harjalla tai nupukkikumilla.

PINTANAHKAISTEN KENKIEN HOITO

Pintanahkaiset kengät kannattaa suojata suojasuihkeen lisäksi myös suojavoiteella ennen käyttöönottoa, sekä tarpeen mukaan käyttöönoton jälkeen. Nahka säilyttää parhaiten kiiltonsa ja värinsä, kun sitä hoidetaan säännöllisesti kenkävoiteilla.
Vinkki: Erilaisilla nahkaväreillä värjäät kenkiesi lisäksi myös nahkalaukut ja -vyöt.

KIILTONAHKAISTEN KENKIEN HOITO

Kiiltonahkaiset kengät kannattaa pyyhkiä kuivalla, pehmeällä liinalla käytön jälkeen. Kiiltonahan hoitoon tulisi käyttää sille tarkoitettua voidetta, sillä se sisältää vähemmän liuottimia kuin tavalliset kenkävoiteet.

TEKSTIILIKENKIEN HOITO

Tekstiilikenkiin kannattaa suihkuttaa suojasuihketta ennen käyttöönottoa, sekä aina tarvittaessa, jotta lika ja kosteus pysyvät loitolla pidempään. Tekstiilikenkien hoidossa tärkeintä on putsata irtolika pehmeällä kenkäharjalla jokaisen käyttökerran jälkeen. Tahrojen poistoon voi käyttää kosteutettua riepua.

KEINOMATERIAALIEN HOITO

Keinomateriaalikenkien hoidossa tärkeintä on puhdistaa ja suojata kengät tuotteilla, jotka soveltuvat keinomateriaaleille. Pääosin keinomateriaalikenkien hoitoon riittää huolellinen puhdistus materiaaliin sopivalla harjalla. Jos kyseessä on sileäpintainen kenkä, voi tahrat poistaa kostealla rievulla.